Aarbei munt yoghurt ijsjes, hoofd

Aardbei-munt yoghurt ijsjes

IJsje? Oh lekker, als het warm weer is of na het eten of wanneer dan ook, want heb je echt een excuus nodig?, een ijsje! Ok, als ik eerlijk ben, ben ik niet heel erg van de zoetigheid, maar een klein fris zoetje na het avondeten gaat er toch meestal wel in. Ik wilde al een tijdje zelf ijsjes maken, dus had de vormpjes ervoor al een poos in huis. Die kun je namelijk heel cheap aanschaffen bij een xenos, action of zo’n ander soort winkel. Ik kwam het recept tegen bij In My Red Kitchen, een blog die ik volg, en besloot ze lekker te maken. Echt, hier is niets moeilijks aan. Je hebt ze zo gemaakt. Het enige lastige is dat je moet wachten tot ze bevroren zijn.

Ingrediënten

  • 40 g suiker
  • 50 ml water
  • 10 blaadjes munt, fijngehakt
  • 350 g (diepvries) aardbeien, waarvan een stuk of 4 achtergehouden
  • 250 ml yoghurt

Ook nodig

  • IJsvormpjes
  • Blender

Bereiding

Begin met de muntsiroop. Doe hiervoor de suiker en het water in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat het daarna zachtjes doorkoken, roer af en toe, tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg dan de fijngehakte muntblaadjes toe. Laat afkoelen. Als het afkoelen je niet snel genoeg gaat, kun je je pannetje in een bak met koud (ijs)water zetten en af en toe even goed roeren.

Doe de yoghurt en de aardbeien (behalve de 4 die je achterhoudt) in de blender en maal tot je een glad mengsel hebt. Als je zoals ik diepvries aardbeien gebruikt, kan het zijn dat je blender er een beetje moeite mee heeft, maar hou vol (!), uiteindelijk lukt het wel. Voeg de afgekoelde muntsiroop toe en pulseer een paar keer tot alles vermengd is.

Snijd de achtergehouden aardbeien in kleine blokjes en meng deze met een lepel door je ijsmengsel.

Schenk dit in de vormpjes en laat 6 uur (I know) in de vriezer hard worden. Als niet alles in de vormpjes past, kun je ook een klein plastic bekertje vullen, in de vriezer zetten en hier na een half uur een (ijs)stokje in steken, om vervolgens verder te laten harden.

Aarbei munt yoghurt ijsjes, tekst

IJsje?