Amandel sinaasappel koekjes

Amandel sinaasappel koekjes

  • Tuesday 7 April 2015

Het recept voor deze heerlijke amandelkoekjes heb ik van ah.nl. Ik wilde voor de paasdagen wat zelfgemaakts meenemen als we op visite gingen, maar had ook weer niet zo´n zin om mega lang in de keuken te staan, dus ik ging op zoek naar een leuk recept. Dit is ´m geworden en ik moet zeggen, het is een blijvertje hoor. Supersimpel, leuk te maken ook en het belangrijkste, ze zijn heerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g blanke amandelen
  • 175 g suiker
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • mespunt kaneel
  • 100 g poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 °C. 

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit (je hebt 50 ml sap nodig, de rest mag je lekker opdrinken).

Doe de amandelen, de suiker (niet de poedersuiker), de sinaasappelrasp en de kaneel in de keukenmachine en blend away, zo fijn mogelijk. Voeg dan het sap toe en zet de machine nog even aan tot alles goed vermengd is.

Maak dan kleine koekjes ervan. Een beetje in de vorm (en grootte) van een klein knakworstje (of wat je dan ook leuk vindt, want eigenlijk maakt het niet zoveel uit). Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Doe ze in de oven en zet je oven dan meteen terug naar 100 °C. Bak ze in zo’n 15 tot 20 minuten gaar. Als ze eruit komen zijn ze nog heel zacht, dat wordt wel iets beter als ze iets afkoelen.

Rol ze, als ze nog niet helemaal zijn afgekoeld, door de poedersuiker, zodat er een dun laagje over zit. Laat ze dan helemaal afkoelen en geniet ervan! Leuk dus om cadeau te geven, maar ook heel leuk om zelf op te eten.

Amandel sinaasappel koekjes, tekst Amandel sinaasappel koekjes, tekst