Chocolate chip toffee taart, stukje

Chocolate chip toffee taart

Bakken is niet echt mijn ding. Daarmee bedoel ik dat ik er niet echt gevoel voor heb, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Plus dat ik altijd blij wordt van het eindresultaat en er andere mensen ook blij mee kan maken, want je maakt meestal veel en dan is het zonde als er over blijft. Dus dan neem ik iets mee naar m’n werk, of ik geef het aan m’n vriend mee. Recepten voor zoetigheid zijn bij mij dus ook meestal een gevalletje, beter goed gejat dan slecht bedacht en deze heb ik gestolen van één van de kookblogs die ik volg. Ik heb ‘m een keer gemaakt toen ik jarig was, als traktatie op m’n werk en daar werd ie erg goed ontvangen. De bereiding is easy peasy, dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Ingrediënten

  • 1 cup (240 g) boter, op kamertemperatuur, dus leg deze minstens een half uur voor gebruik uit de koelkast
  • 1 cup (180 g) bruine suiker
  • 1 tl vanille aroma (als je een vanillepeul hebt liggen, gebruik dan de merg van 1 peul)
  • 2 cups (260 g) bloem
  • 1 cup (160 g) chocolate chips (ik heb een reep pure chocolade in kleine stukken gehakt, maar als je de echte bakchocoladedruppels kunt vinden, is dat wel beter, want die blijven wat meer bij elkaar tijdens het bakken)

Ook nodig

  • Bakblik of springvorm zoals ik heb gebruikt van ongeveer 26 cm doorsnede
  • Bakpapier

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 °C en bekleed een springvorm (of bakplaat) met bakpapier.

Klop de boter eerst even zacht in een (beslag)kom en voeg daarna de suiker en vanille toe. Klop dit goed door tot je een luchtig mengsel hebt. Voeg dan de bloem toe, samen met de chocolade stukjes en meng goed door.

Schep het mengsel in je springvorm of bakblik en druk goed aan. Bak dit zo’n 30 minuten, tot de taart gaar en goudbruin is. Door de hoeveelheid boter die we gebruiken, is de taart in warme toestand nog best een beetje kleffig, als de taart afkoelt, stolt dat vanzelf.

Snijd de taart in gewenste stukken als deze nog lauwwarm is, koud is dat wat lastiger omdat ie dan hard wordt en kan afbrokkelen als je ‘m snijdt. Maak de stukken niet al te groot, ‘t is best machtig, dus je hebt aan een klein stukje al genoeg. Op zich.

Chocolate chip toffee taart, tekstfoto