Couscous salade met hüttenkäse

Couscous salade

Zo, dat is alweer wat dagen geleden dat ik een blog heb geschreven. Koken heb ik gerust gedaan, maar opschrijven ho maar. Nou ja, ik zal beter m’n best doen voortaan.

Over deze salade, hij is vet lekker en makkelijk te maken. Geen culinair hoogstandje, maar dat hoeft ook niet altijd. Wij hebben zitten smikkelen.

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • 2/3 komkommer, in blokjes
  • 2 tomaten, de pitjes verwijderd, dan in blokjes
  • 300 g hüttenkäse
  • 2 el pesto
  • 150 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
  • 4 el gemengde zaden en pitten, geroosterd in een droge pan
  • beetje olijfolie, om te besprenkelen
  • zout & peper

Bereiding

Kook flink wat water in een fluitketel of waterkoker. Doe de couscous in een kom en overgiet met het kokende water tot er een laagje water (vingerkootje) boven staat. Roer even door en laat dan staan, tot al het vocht is opgenomen en de couscous gaar is. Oftewel, ga lekker door met de rest. Snijden en hakken enzo.

Doe dan alles in een kom, besprenkel met een beetje olijfolie, breng op smaak met zout en peper en hussel dan om. Of je serveert het zoals op de foto met de zaadjes ernaast in een bakje, die blijven dan ook langer knapperig, en dan hussel je het aan tafel om.

Couscous salade met hüttenkäse, tekstfoto