
Curry met kip, kikkererwten, zoete aardappel en bloemkool
- Saturday 12 November 2016
- Hoofdgerecht
Curry’s zijn voor mij echt comfortfood. Lekker geurig, warm, robuust, veel ;) en naja, gewoon heel lekker. En met behulp van een potje currypasta (ja dat mag gewoon wat mij betreft) supermakkelijk te maken. In de pasta zitten alle specerijen die je nodig hebt en dan met toevoeging van de andere verse ingrediënten is het echt een heerlijke maaltijd die je doordeweeks prima kunt maken. Beetje rijst erbij, wat knapperige papadums, koriander en rode peper en eten maar!
- 4 personen
- Printen
Ingrediënten
- 2 el wokolie
- 4 kippendijfilets, in grove stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 duim gember, geraspt
- 1 grote el gele/rode/groene currypasta (naar smaak)
- 2 grote zoete aardappels, geschild en in grove stukken
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 blikje (200 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- 250 ml kokosmelk
- 300 g basmatirijst
- 4 rauwe papadums
- 1 rode peper, in dunne ringen (optioneel, voor garnering)
- koriander, grof gehakt (optioneel, voor garnering)
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking (of doe het zoals ik doe, 1 deel rijst op 2 delen water) en houd warm.
Verhit de olie in een flinke pan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de kip toe en bak het gaar, zo’n 7 minuten (afhankelijk van de grootte). Voeg dan de currypasta toe. Bak dit 3 minuten mee, tot het begint te geuren. Voeg dan de knoflook en gember toe, bak dit nog 2 minuten mee. Voeg dan de bloemkool, zoete aardappel en de kikkererwten toe, samen met de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheutje water (je kunt hiermee zelf bepalen hoe ‘nat’ je de saus wilt). Roer even goed door en laat dit dan 10 tot 15 minuten pruttelen, tot alles gaar is.
Bereid ondertussen de papadums door ze 1 minuten op volle sterkte in een magnetron te leggen. Zo heb je hetzelfde effect als je ze zou frituren, maar dan zonder het vet (en veel makkelijker/sneller). Ik leer zo veel van Jamie Oliver…
Serveer de curry met de rijst, de papadums er boven verkruimeld en dan als je wilt nog wat rode peper en koriander erover.

Smakelijk eten!