Dik belegde tortillapizza, hoofd

Dik belegde tortillapizza

Ik moest best even denken over een naam voor dit gerecht. Het was weer een enorm geval van kliekjes en ik had nog maar 1 wraptortilla, dus die heb ik maar gewoon heel dik belegd. Was toch echt heel lekker.

Ingrediënten

  • 1 wraptortilla
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tonijn
  • klein stukje blauwe ader kaas
  • klein stukje parmezaanse kaas, vers geraspt
  • half zakje geraspte jonge kaas
  • 1 stronk witlof, in halve ringen van ongeveer een halve centimeter gesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen gesneden
  • 3 zon gedroogde tomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • 70 g amandelen, grof gehakt
  • 3 takjes basilicum
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • zout & peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Verwarm de tomatenpuree, met 1,5 blikje (waar de puree in zat) water en de knoflook. Laat even pruttelen, zodat er een mooie tomatensaus ontstaat en breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk de tortilla met de saus en beleg met de ui, zongedroogde tomaat en 2/3 van de amandelen. Bak de tortilla 6-8 minuten in de oven, zodat de ui niet meer zo rauw is.

Haal deze er dan uit en beleg verder met de witlof en tonijn. Verdeel kleine stukjes van de blauwe ader kaas over de pizza en strooi dan de andere kazen er gelijkmatig overheen. Als laatste bestrooi je de pizza met de overgebleven amandelen. Bak de pizza verder af in de oven, ongeveer 6 minuten.

Dik belegde tortillapizza, groot Dik belegde tortillapizza, doorsnede

Check of de kaas mooi is gesmolten en haal de pizza dan uit de oven. Bestrooi met gesneden of gescheurde blaadjes basilicum.