Frisse pasta salade
- Friday 18 April 2014
- Hoofdgerecht
Als de zon weer lekker gaat schijnen, heb ik net als veel mensen, meer zin in lichtere maaltijden. Deze salade is lekker fris, maar vult evengoed én is heel makkelijk te maken.
- 2 personen
- Printen
Ingrediënten
- 200 g kleine (schelpjes)pasta
- 2 tomaten
- half bosje verse munt
- half bosje verse basilicum
- zout & peper
- extra vierge olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 bol mozzarella
Bereiding
Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking en spoel deze daarna even koud. Snijd ondertussen de munt en basilicum heel fijn. Alles gaat straks in 1 kom, dus doe de kruiden er alvast maar in. Pers hierboven het teentje knoflook en de limoen uit. Snijd de mozzarella in kleine blokjes, of scheur het gewoon, dit mag er bij. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe. Voeg de pasta er aan toe, schenk de olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer het even goed door en je bent al klaar. Ik zei toch dat het makkelijk was!