Fusilli met gehakt aubergine saus

Fusilli met gehakt aubergine saus

Aubergine, ik ben er dol op! Lekker lang gegaard, waardoor ie bijna (of helemaal) uit elkaar valt en superzacht is geworden. Dit in een sausje met gehakt en tomaat en dan dus lekker lang garen, heerlijk… Wat mij betreft kun je dit met bijna iedere pasta serveren (of polenta, ook lekker). Ik heb nu voor fusilli gekozen.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 aubergines, in grove stukken
  • 300 g half om half gehakt
  • paar takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 500 g passata di pomodoro
  • 1 glas volle rode wijn
  • handjevol basilicum blaadjes
  • 350 g fusilli
  • stukje Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • zout & peper

Bereiding

Verhit de olie in een redelijk grote pan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de aubergine, zo’n 15 minuten met de deksel op de pan, onder af en toe roeren. Voeg dan het gehakt, de tijm en de knoflook toe en bak dit ook aan (rul het gehakt), ongeveer 7 minuten. Zet het vuur hoog en blus de boel af met de rode wijn. Voeg dan de passata, een scheutje water en het laurierblaadje toe. Roer goed om en laat dit minstens 2 uur met deksel op de pan heel zachtjes pruttelen. Hoe langer, hoe lekkerder.

Bereid de fusilli zoals aangegeven op de verpakking, al dente (dus haal 2 minuten van de kooktijd af). Giet de pasta af en houd daarbij een glas van het kookvocht achter.

Breng je saus op smaak met zout & peper en scheur de basilicum blaadjes erboven. Voeg ook een deel van de parmezaanse kaas toe (hou iets achter voor garnering), samen met de pasta en het achtergehouden kookvocht en schep, of schud, de boel goed om. Direct serveren met wat parmezaanse kaas erover en een basilicumblaadje.

Fusilli met gehakt aubergine sausMangiare!