Gamba’s op toast met avocado
- Thursday 4 August 2016
- Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
- aanrader!
Als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht, pfff wat mij betreft als ontbijt. Allemaal lekker. Dit is zo simpel om te maken en smaakt zo goed!
Het geroosterde brood is lekker knapperig, dan de romige guacamole met daar bovenop de pittige knoflook gamba’s. Jam!
- 2 personen
- Printen
Ingrediënten
- 4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
- 2 rijpe avocado's
- 1 grote tomaat, in blokjes
- 1 el limoensap
- 300 g (diepvries) gamba's, ontdooid
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 duimpje verse gember, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 3 el olijfolie (of wokolie, dat heb ik gebruikt)
- zout & peper
Bereiding
Meng de gamba’s met de knoflook, gember, rode peper, 2 el olie en wat zout en peper. Zet opzij.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd dit in blokjes of prak het licht. Meng dit met de blokjes tomaat, het limoensap en wat zout en peper. Zet opzij.
Ga met een deegroller over de plakjes brood, zodat ze iets platter worden. Bestrijk met een beetje olie en rooster ze dan in een droge koekenpan, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Haal deze uit de pan.
Zet het vuur hoog en bak dan in dezelfde pan de gemarineerde gamba’s. Heel kort, zo’n 2 minuten, aan beide zijden. Als ze roze zijn en niet meer glazig, dan zijn ze klaar. Bak ze dan ook niet verder, anders wordt het rubber.
Beleg de toast met een flinke schep van het avocadomengsel (guacamole) en verdeel de gamba’s over de toast.
Smakelijk eten!