Gebakken pangasiusfilet met broccolipuree en tomatensalade, hoofd

Gebakken pangasiusfilet met broccolipuree en frisse tomatensalade

Hoe makkelijk kan het zijn? Broccoli koken, pureren en lekker maken. Een visje bakken. En een beetje extra smaak brengen aan toch al lekkere tomaten. Ik durf het bijna niet te posten, omdat het zo simpel is, maar doe het toch, want het is gewoon lekker.

Ingrediënten

  • 2 pangasiusfilets
  • 1 el olijfolie, voor bakken
  • 1 flinke broccolistronk
  • 1 flinke el crème fraîche (of philadelphia)
  • 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
  • 5 rijpe tomaten, kroontje eruit en in dunne plakken gesneden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • zout & peper

Ook nodig

  • Staafmixer (of keukenmachine)

Bereiding

Begin met de broccoli. Zet alvast flink wat water op om de broccoli in te koken. Snijd de roosjes eraf en haal de houterige stukken van de stronk (vooral de onderkant), waarna je deze ook in stukjes snijdt. Als het water kookt, doe je eerst de stukjes stronk in het water. Kook dit zo’n 3 minuten voor je de roosjes toevoegt. Omdat je er puree van maakt, kook je dit iets langer als je normaal gesproken zou doen. Dus zo’n 7 minuten nog. Giet het dan af en laat even uitstomen. Pureer de broccoli glad met je staafmixer (of keukenmachine). Breng dan op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche en een deel van de bieslook erdoor. Proef even of het naar smaak is. Als je puree te veel is afgekoeld na deze handelingen, kun je ´m altijd nog even op het vuur zetten. Wel zachtjes en goed blijven roeren.

Maak terwijl de broccoli gaar kookt, de tomatensalade. Meng hiervoor de tomatenplakjes met de balsamicoazijn, olijfolie (extra vierge) en wat zout en peper.

Verhit dan 1 el olijfolie in een koekenpan. Dep je vis goed droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de filets dan op middelhoog tot hoog vuur aan 1 kant, ongeveer 6 minuten, tot je ziet dat de garing tot over de helft is en draai ze dan pas om. Bak dan nog 2 tot 3 minuten.

Gebakken pangasiusfilet met broccolipuree en tomatensalade, tekst

Serveer de visfilets bovenop de broccolipuree en besprenkel met wat van de overgebleven bieslook. Leg de tomatensalade er een beetje naast, of helemaal apart in een kommetje, zodat de vis niet sompig wordt van het vocht van de tomaat. Smakelijk eten!