Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

  • Thursday 24 April 2014

Kikkererwten, weer zo’n product waar je veel kanten mee op kunt. Ik heb eigenlijk altijd wel een blikje in de voorraadkast. Je kunt er hummus van maken, je kunt ze in een salade verwerken, of in een warm gerecht, maar je kunt er ook een snack van maken. Deze geroosterde kikkererwten zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, ze poppen open als je er op bijt. Jam!

Ingrediënten

  • 1 blik (à 400 g) kikkererwten
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder

Ook nodig

  • bakblik (of braadslee of ovenschaal)

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze goed af, zodat het meeste zetmeel eraf is. Leg ze op keukenpapier of een schone theedoek en wrijf ze goed droog. Hierdoor komen ook de meeste velletjes van de kikkererwten los. Haal zoveel mogelijk van deze velletjes weg, het hoeft niet enorm netjes, want… naja, we hebben nog meer te doen.

Leg de kikkererwten op het bakblik en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie (als je zo’n spuitbusje hebt, kun je die het beste gebruiken), schud het blik een beetje, zodat de olijfolie goed verdeeld is. Nu kun je de kikkererwten naar smaak kruiden, dus begin met zout en peper en daarna alles wat je lekker vindt. Ik gebruik gemalen komijn en paprikapoeder voor een extra hartige smaak. Nog even goed schudden zodat het goed verdeeld is en zorg dan dat ze in 1 laag liggen.

Dan kunnen ze de oven in, ongeveer 20 minuten. Kijk na 10 minuten hoe het gaat en schud ze even om. Daarna duurt het meestal nog 10 minuten voordat ze klaar zijn. Pas op dat ze niet te ver gaan, dan worden ze te hard. Het is de bedoeling dat ze knapperig van buiten zijn en nog een beetje zacht van binnen. Gewoon even proeven.

Je kunt hiervan ook een zoete variant maken, met bijvoorbeeld suiker en kaneel, is ook heerlijk!