Gezonde vis taco's

Gezonde vis taco’s

Mexicaans eten vind ik eigenlijk altijd wel lekker, maar vaak is ‘t niet zo heel gezond. Tenminste, zoals wij ‘t kennen, veel gesmolten kaas erover enzo. Maar deze versie is wel gezond! Waarbij je zeker niet inlevert op smaak.

Ingrediënten

  • 3 (diepvries) panga filets (ontdooid), in stukken van ca. 2 cm doorsnede
  • 4 wraptortilla's
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 3 kleine tomaten, in blokjes
  • handjevol fijngesneden rode kool
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • vruchtvlees van 1 avocado, in blokjes
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 limoen, voor serveren
  • zure room, voor serveren
  • 2 el olijfolie
  • zout & peper

Bereiding

Meng de sjalot, knoflook, tomaat, rode kool, rode peper, avocado, koriander en de limoen in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet even opzij.

Verwarm de wraps even in de oven of koekenpan, zodat ze wat buigzamer worden.

Dep de vis stukken droog en wentel ze door de bloem, zodat er een dun laagje op de vis achter blijft. Hierdoor worden ze met het bakken lekker knapperig. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de vis aan alle kanten, ongeveer 5 minuten in totaal. Breng goed op smaak met zout en peper.

Leg op iedere wrap een deel van de salade, met daarop een paar stukken vis en serveer met een schepje zure room en een partje limoen om er over uit te persen.

Gezonde vis taco's, tekst

Hoe je dit naar binnen werkt, is aan jou. M’n vriend at ‘t met z’n handen, ik toch met mes en vork. Dat hoort niet zo natuurlijk, maar ‘t is een stuk minder rommelig.