Gnocchi met Italiaanse worst en venkel saus, hoofd

Gnocchi met Italiaanse worst en venkel saus

Dit gerecht hangt op een goede kwaliteit (italiaanse) varkensworst. Ik heb deze, zoals al eerder, gekocht bij een Italiaanse speciaalzaak “Casa del Gusto”. Zij verkopen kwaliteitsproducten uit Italië. De lekkerste kazen, worsten, zoete koekjes, verschillende producten met truffel, koffie, groenten, naja, vanalles dus. Deze worst heb ik dus al ‘s eerder gekocht en gebruikt in een recept en nu heb ik er weer iets mee gemaakt. Deze heeft iets meer ingrediënten als de vorige, wat misschien niet ‘ok’ is voor echte Italianen, maar ik heb toch echt wel enorm zitten smikkelen. Je hebt geen extra vet nodig, want er zit genoeg in de worst (tip: vet is goed als het om vlees gaat) en geen extra zout, want de worst is al heerlijk gekruid. Daarbij komt er nog Parmezaanse kaas in de saus, wat zelf ook al zout is. Anyway, een heerlijk smaakvol gerecht. Makkelijk en snel te maken (ik heb deze gnocchi namelijk niet zelf gemaakt, maar gewoon lekker gekocht, mag ook gerust wel hoor) en gewoon heel erg lekker. Proberen dus!

Ingrediënten

  • 4 kleine (Italiaanse) varkensworsten met venkelzaad, van goede kwaliteit
  • 2 venkelbollen, in repen gesneden
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 125 g crème fraîche
  • stukje Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 500 g gnocchi

Bereiding

Zet alvast een pan met ruim water op, om straks de gnocchi in te koken.

Zet een (braad of hapjes)pan op middelhoog vuur. Haal de velletjes van de worsten en trek kleine plukjes van de worsten, gooi deze direct in de pan. Voeg dan de venkel en ui toe en zet het vuur hoog. Bak dit, onder af en toe omscheppen, zo’n 10 minuten, tot alles gaar is. Voeg dan de tomatenpuree en de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee.

Schenk dan zo’n 100 ml water in de pan en roer even goed over de bodem om alle aanbakstukjes los te krijgen, die geven extra smaak. Zet het vuur laag en laat dit 3 minuten pruttelen.

Kook dan de gnocchi gaar. Dat ze gaar zijn geven de kleine rakkers vanzelf aan, door boven te komen drijven, laat ze dan nog 1 minuutje koken en giet ze dan af. Laat even staan, terwijl je de saus af maakt.

Voeg de crème fraîche bij de saus en roer dit goed door. Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe (houd eventueel iets achter voor de garnering) en roer ook dit goed door. Proef je saus even, bij mij hoefde er geen zout bij, maar dat is een kwestie van smaak. Voeg eventueel wat versgemalen peper toe. Voeg dan je gnocchi bij de saus en roer voorzichtig door. Serveer direct.

Gnocchi met Italiaanse worst en venkel saus, tekst

Smakelijk eten!