Kip aubergine stoof

Kip aubergine stoof

Ik was laatst bij de volkskruidentuin in de Kinkerstraat in Amsterdam, want m’n parelgort was bijna op en uiteraard doe ik dan nog een rondje om te kijken wat ik nog meer mee kan nemen. Eerlijk gezegd ben ik niet eens met een hele grote tas de deur uitgelopen, maar heb ik gewoon een paar dingen mee genomen. Waaronder het specerijenmengsel garam masala. Heb ik enorm veel over gehoord, maar ik had het nog nooit gebruikt. Dus dat ging nu gebeuren natuurlijk. Kippendij filets gehaald en heel veel aubergines, want ik zit momenteel in een aubergine-fase. Heerlijk! Zo is dit stoofgerecht een beetje ontstaan. Wij vinden ‘m heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar, dus ook geschikt voor deze site. Doe er je voordeel mee ;) Wij hebben ‘m de volgende dag trouwens met brood gegeten, dat is nog lekkerder!

Ingrediënten

  • 500 g kippendij filets
  • 3 el garam masala
  • 2 grote of 3 kleine aubergines, in sigaren gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 500 g gezeefde tomaat
  • 1 el donkere jam (bosbessen ofzo)
  • 2 el olijfolie
  • 1 (kippen)bouillonblokje
  • couscous of brood
  • handjevol geroosterd amandelschaafsel
  • evt. handjevol koriander, grof gesneden
  • zout & peper

Bereiding

Bestrooi de kippendij filets met zout, peper en de garam masala. Zorg dat alles goed verdeeld zit over de filets.

Verhit de olijfolie in een stevige, grote pan en bak hierin op middelhoog tot hoog vuur de filets, tot ze een mooie kleur hebben gekregen. Haal deze dan uit de pan en zet even opzij. Bak in het overgebleven bakvet de ui, zo’n 5 minuten en voeg daarna de aubergine toe. Bak deze op middelhoog vuur, zo’n 10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook er aan toe.

Schenk de gezeefde tomaat erbij, samen met 350 ml water en voeg hier het bouillonblokje en de jam aan toe. Ook de kip mag weer in de pan.

Laat dit ongeveer een uur pruttelen, of tot de aubergine helemaal zacht is geworden. Haal de kip dan uit de pan en trek deze met behulp van 2 vorken tot plukjes (een soort pulled chicken, maar dan iets grover). Doe dan de kip weer terug in de pan.

Serveer met couscous of brood (wij vonden brood er erg lekker bij, maar op de foto staat nog de couscous) en strooi er de geroosterde amandelen en eventueel koriander overheen.