Knoflook plukbrood
- Tuesday 13 May 2014
- Bijgerecht, Snack
Hou je van knoflook en ben je niet bang voor gluten? Maak dan een keer dit plukbrood. Het lijkt een beetje op het brood dat je in de supermarkt koopt, met kruidenboter ertussen, maar dan veel lekkerder. Het is ook heel grappig eten. Je pakt namelijk een plukje brood waar dan aan de onderkant lekkere gesmolten knoflookboter zit. Ok ik moet toegeven, je moet soms wel twee handen gebruiken, want het plukje breekt vaak iets te kort af, maar het gaat om het idee en dat is echt heel leuk. En lekker.
- 1 brood
- Printen
Ingrediënten
- 1 groot bol brood, ongesneden (ik had een soort langwerpige ciabatta)
- 20 g roomboter
- 3 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 20 g parmezaanse kaas, vers en fijn geraspt
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 °C
Snijd het brood voorzichtig kruislings in, dus niet helemaal tot de bodem, zodat je een soort blokjes krijgt.
Smelt de boter op een zacht vuurtje, pers hierboven de tenen knoflook en voeg de kruiden toe. Laat dit een minuutje mee warmen.
Schenk de boter gelijkmatig in de kieren van het brood.
Bestrooi de bovenkant van het brood met de parmezaanse kaas.
Bak het brood dan ongeveer 7 minuten in de oven. Tot de knoflook gaar en de kaas een beetje goudbruin is geworden.
Leg het brood op een bord of schaal en serveer. Iedereen kan nu steeds zelf een plukje brood pakken. Leuk voor een feestje als snack of serveer het bij de soep.