Kruidige kip met frisse couscous

Kruidige kippendijen met frisse couscous

Lekkere frisse couscous gevuld met allerlei lekkere groenten en dan een kruidig kippetje, die licht kleverig is door de toevoeging van honing. Niet moeilijk, misschien ook niet heel bijzonder, maar wel gewoon vet lekker! Echt een maaltijd voor de doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 4 kippendijen (met bot)
  • 2 el chinese 5-spice (of kruidenmengsel naar keuze)
  • 2 tot 3 el honing
  • 150 g couscous
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode (punt)paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes (zonder het binnenste van de tomaat, zodat het niet te waterig wordt)
  • 100 g feta
  • ca. 65 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el appelciderazijn (heb je dit niet, kun je ook een andere azijn gebruiken of een citroentje)
  • 3 el olijfolie, om te bakken
  • klein bosje peterselie, fijngehakt
  • zout & peper

Bereiding

Bestrooi de kip rijkelijk met zout, peper en het kruidenmengsel (als je een ander mengsel gebruikt, kijk dan even of daar al zout in zit, dan hoef je dus geen extra zout te gebruiken). Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de kippendijen, tot deze aan alle kanten bruin zijn. Zet het vuur dan laag en laat dit met een deksel op de pan nog 30 minuten door garen.

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water overheen (tot ongeveer een vingerkootje boven de couscous), breng op smaak met zout en peper, even doorroeren en dan afdekken.

Verhit in een andere pan 1 el olijfolie en bak hierin de ui, aubergine en de paprika, zo’n 8 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog zo’n 2 minuten mee. Schep dan de couscous in de pan en bak het even mee op middelhoog tot hoog vuur, zo’n 3 minuten. Zet het vuur uit en voeg dan de tomaten, peterselie, azijn en de pijnboompitten toe en verkruimel de feta erboven. Goed doorroeren en dan is deze klaar.

Terug naar de kip. Zet het vuur middelhoog en schenk de honing over de kip. Even goed omschudden zodat het overal zit en vooral niet aanbrandt, maar wel lekker een beetje karameliseert, ongeveer 3 tot 5 minuten.

Kruidige kip met frisse couscous, tekst

Doe de couscous in een diep bord en leg de kippetjes hierboven op. Of doe lekker wat je zelf wilt :)