Tonijn kikkererwt salade met gorgonzolasaus, hoofd

Lauw warme tonijn en kikkererwt salade met gorgonzola saus

Dit heb je vast al eerder gehoord van me, maar dit recept Is.Zo.Makkelijk! Ik heb ‘t voor mezelf gemaakt als avondeten toen ik alleen thuis was (geen zin had om boodschappen te doen en dus m’n voorraadje heb geplunderd, zoals zo vaak) en wat ik over had heb ik de volgende dag meegenomen naar m’n werk en als lunch gegeten. De eerste keer at ik ‘m lauw warm en de tweede keer koud. Allebei helemaal jammie!

Ingrediënten

  • 1 blikje (185 g) tonijn in zonnebloemolie (uitgelekt)
  • 1 blik (300 g) kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 200 g verse spinazie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 100 g gorgonzola
  • 1 flinke el creme fraiche
  • sap van een halve citroen
  • klein bosje peterselie (optioneel), fijngehakt
  • zout & peper

Bereiding

Verhit de olijfolie in een hapjespan (of wok). Bak het sjalotje op middelhoog vuur, glazig, in ongeveer 5 minuten. Zet het vuur dan wat hoger en voeg de knoflook en de spinazie, in delen, toe. Schep de spinazie om tot deze bijna geslonken is en voeg dan de kikkererwten toe. Warm deze even door, voordat je de gorgonzola erboven verkruimelt en de crème fraîche toevoegt. Laat dit zo´n 2 minuten doorwarmen, zodat de gorgonzola een beetje smelt en er een sausje ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en het citroensap. Meng alles nog even goed door.

Schep het op een diep bord of in een kom en verdeel de tonijn erboven. Bestrooi dan nog met wat peterselie (optioneel).

Tonijn kikkererwt salade met gorgonzolasaus, tekst

Even lekker doorhusselen en eet smakelijk!