Makkelijke voorraadkast spaghetti
- Tuesday 13 September 2016
- Hoofdgerecht
Ok, ik geef toe, van de titel zul je niet direct beginnen te watertanden. Maar toch vind ik dit gerecht lekker genoeg om hier te delen. Ik had weer ‘s geen zin om boodschappen te doen en had nog (delen) van ‘t een en ander liggen, dus ben aan ‘t koken geslagen en dit was het resultaat. Je kunt hier natuurlijk een hele eigen invulling aan geven. Net wat jij nog hebt liggen (en wat je denkt dat lekker bij elkaar is). Het is maar om je een idee te geven.
- 2 personen
- Printen
Ingrediënten
- 250 g spaghetti
- 100 g chorizo, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 courgette, in de lengte gehalveerd en dan in dunne (halve) ringen
- 1 tomaat, in blokjes
- handjevol olijven
- 2 volle el roomkaas (philadelphia)
- mini stukje parmezaanse kaas, fijngeraspt
- evt. paar blaadjes basilicum (als garnering)
- versgemalen peper
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de chorizo, ui, knoflook en courgette. Zo’n 10 minuten. Voeg dan de tomaat toe, samen met de olijven en de roomkaas. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat alles even warm worden.
Giet de spaghetti af, maar hou een beetje van het kookvocht achter.
Voeg de spaghetti bij je saus, samen met wat kookvocht (om de saus wat losser te maken) en schep snel om.
Serveer direct met de parmezaan, basilicum en wat peper erover. Als je een lekkere olijfolie hebt staan is het ook wel lekker om daar wat druppeltjes van over je pasta te doen.