Naan met hummus en gegrilde courgette
- Sunday 28 September 2014
- Hoofdgerecht
Smaakbommetjes zijn dit. Super makkelijk te maken, want, ik heb hier de hummus en naan niet zelf gemaakt, maar gewoon uit de supermarkt gehaald. Natuurlijk is het leuk en lekkerder om het zelf te maken, maar voor een doordeweekse maaltijd, vind ik het echt geen schade om het zo te doen. Alle smaken passen zo goed bij elkaar en je hoeft alleen maar wat dingen op te warmen eigenlijk. Echt de moeite waard om een keer te proberen.
- 2 personen
- Printen
Ingrediënten
- 2 naan (broden, in de supermarkt te vinden bij de indiase producten)
- 1 grote courgette, in plakken van een halve centimer gesneden
- bakje hummus
- 1/2 zakje rucola
- handjevol amandelschaafsel
- 1 citroen
- zout & peper
Ook nodig
- Grillpan
Bereiding
Bak de naan broden in de oven zoals aangegeven op de verpakking en rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot ze goudbruin kleuren.
Zet de grillpan alvast op het vuur om lekker heet te worden. Besprenkel de courgette plakken licht met olie (als je een verstuiver hebt, nog beter) en breng op smaak met wat zout en peper. Grill ze aan beide kanten, tot ze gaar en zacht zijn geworden en mooie grillstrepen hebben.
Snijd de naan broden door de helft en besmeer de onderkant ruim met hummus (mocht dat niet lukken, ze kunnen nog wel ‘s dun zijn namelijk, laat je ze gewoon heel en smeer je de hummus op de bovenkant). Verdeel hierover wat rucola, gevolgd door de courgette plakken. Besprenkel dan met het amandelschaafsel en wat citroensap.
Serveer met een partje citroen en de bovenkant van het brood erbij (bovenop of eronder). Smakelijk eten!