Pasta met saus van geroosterde paprika en ricotta, hoofd

Pasta met saus van geroosterde paprika en ricotta

Jammie! Van pasta gerechten word ik altijd wel heel blij eigenlijk. Deze is heel lekker, makkelijk en snel te makken en toch wel een bijzondere smaak. Goed bijzonder bedoel ik dan, niet vreemd bijzonder. Proberen dus!

Ingrediënten

  • 300 g pasta naar keuze
  • 1 pot geroosterde paprika´s
  • 1 bakje ricotta
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 300 g verse spinazie
  • 50 g parmezaanse kaas, grof geraspt (hou nog iets achter voor garnering)
  • 50 g pijnboompitten
  • zout & peper

Ook nodig

  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Haal de paprika´s uit de pot (als je de paprika´s zelf wilt roosteren, good for you! ik had daar nu even geen zin in) en doe deze in je keukenmachine, samen met de knoflook. Zet ´m aan, zodat je de boel fijnmaalt. Voeg dan de ricotta toe, samen met de Parmezaanse kaas en blend de boel nog even goed, zodat je een mooie saus krijgt.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, al dente. Rooster ook alvast je pijnboompitten in een droog pannetje. Zet even opzij.

Verwarm je saus in een pannetje. Het hoeft niet in te koken, alleen maar even verwarmen. Proef even of je er zout en peper bij wilt doen, ik vond het niet nodig, maar dat is een kwestie van smaak.

Als je pasta klaar is, giet ‘m dan af en doe de pasta weer terug in de pan op een heel laag vuurtje. Roer hier de spinazie doorheen, zodat deze iets slinkt. Niet te lang, anders gaart de pasta te ver door.

Pasta met saus van geroosterde paprika en ricotta, tekst

Serveer de pasta met spinazie op een mooi bordje en schep hier een paar lepels van de saus over. Besprenkel met de geroosterde pijnboompitjes en maak dan af met wat geschaafde Parmezaanse kaas (en eventueel wat van je lekkerste olijfolie).