Ricotta spinazie koekjes

Ricotta spinazie koekjes

Van de ravioli vulling (zie recept Uova da raviolo) had ik nog een restje over en die was zo lekker, daar moest ik nog een gerechtje mee maken. Het zijn koekjes geworden. Beetje bloem, een ei en nog wat lekkernijen erdoor heen, even in de pan en klaar. Echt heerlijk!

Ingrediënten

  • 3 volle el spinazie ricotta vulling (bestaande uit geblancheerde, goed uitgeknepen en daarna fijngesneden spinazie, ricotta, geraspte parmezaan, geraspte nootmuskaat en wat zout en peper)
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper
  • 1 citroen, rasp van de hele citroen en het sap van een halfje
  • 1,5 el pijnboompitjes
  • 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • 4 el bloem
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Doe het restje vulling in een kom en voeg hierbij de ricotta, parmezaan, wat zout en peper, de rasp en het sap van de citroen, de pijnboompitjes, het sjalotje, het ei en de bloem. Voel even aan of je genoeg bloem hebt om er een koekje van te kunnen maken. Als het nodig is, doe je er gewoon wat bloem bij.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de koekjes op middelhoog vuur. Schep daarvoor met een lepel een hoopje in de pan en gebruik een andere lepel om het eraf te krijgen. Je kunt het rustig nog een beetje vormen in de pan. Maak het wat platter, zodat het sneller en gelijkmatig gaart. Maak zo allemaal hoopjes tot je mengsel op is en je pan als het goed is vol. Laat dit ongeveer 5 minuten bruin bakken en draai ze dan voorzichtig om, laat dan ook weer 5 minuten bakken. Je buitenkant is lekker goudbruin en de binnenkant gaar en nog heerlijk smeuïg. Ik had wat saus op tafel gezet, maar die was echt niet nodig. Dit zijn heerlijke smaakbommetjes.

Spinazie ricotta koekjes, tekstfoto