Rosbief mierikswortel hapjes, hoofd

Rosbief mierikswortel hapjes

  • Monday 25 August 2014

Als je mensen over de vloer krijgt en je wilt iets maken wat niet te veel tijd kost, maar wel erg lekker is én er leuk uit ziet, maak dan ‘s deze hapjes. Ze hebben veel kleur, top, want het oog wil ook wat. Ze zijn makkelijk en snel te maken en ze smaken heel goed! Door de mierikswortel hebben ze lekker wat pit en het past gewoon heel goed bij de rest van de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 pak (6 stuks) wraptortilla's
  • 12 plakjes rosbief
  • 1 winterpeen, geschild en daarna in dunne slierten mbv een dunschiller
  • 60 g rucola
  • 1 avocado, om de pit heen door de helft gesneden en dan met een klein lepeltje stukjes eruit geschept
  • 2 volle el fijngeraspte mierikswortel (gewoon uit een potje)
  • 150 g griekse yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • zout & peper

Bereiding

Verwarm de wraptortilla’s (leg ze gewoon bovenop elkaar) 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Hierdoor worden ze iets slapper, waardoor het makkelijker is ze straks te rollen.

Maak alvast de mierikswortelcreme door de mierikswortel te mengen met de yoghurt en mayonaise.

Leg een wraptortilla op een werkblad en smeer de hele oppervlakte dun in met de creme, gebruik ongeveer 1 tot 1,5 el per wrap. Leg 2 plakken rosbief op de wrap en bestrooi met zout en peper. Leg dan in een streep wat wortel, avocadostukjes en een beetje rucola. Rol de wrap dan zo strak mogelijk op en leg even opzij. Herhaal dit met de rest van de wraps en ingrediënten. Snijd dan de wraps in stukken van zo’n 4 cm en leg op een leuk bordje. Klaar! Zo makkelijk is het dus echt.

Rosbief mierikswortel hapjes, tekst