Salade met gegrilde perzik en gerookte kip

Salade met gegrilde perzik en gerookte kip

In de supermarkten vind je weer volop perziken en nectarines. Heerlijk vind ik ze! Als ze goed rijp zijn, zijn ze heerlijk zacht en zoet. Ik eet ze graag zo, maar ze zijn ook heerlijk in een havermoutpapje, in een toetje of in… een salade! Gegrild met een beetje honing worden ze nóg lekkerder. De combinatie met het zoute van de gerookte kip en de geitenkaas, het notige van de rucola, een crunch van de walnoten en dan nog een lekkere zurige dressing, zorgt voor een hele lekkere salade. De foto is niet de allermooiste, omdat alles al door elkaar was geroerd met de dressing, maar ik hoop dat ‘t toch een beetje aantrekkelijk oogt. Smaken deed ie in ieder geval zeker.

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 3 perziken, in partjes (schil eraan, pit eruit)
  • 50 g geitenkaas, verkruimeld
  • 1 gerookte kipfilet (ca. 150 g), in reepjes
  • 50 g walnoten
  • honing
  • 6 à 7 el olijfolie extra vierge
  • 3 el balsamico azijn
  • zout & peper

Bereiding

Rooster de walnoten in een droge pan, tot ze beginnen te geuren. Gooi ze af en toe om en pas op dat ze niet verbranden. Zet even opzij.

Maak de dressing door 3 el balsamico azijn met  1 tl honing en 6 tot 7 el olijfolie te mengen. Breng op smaak met zout & peper en proef even of je er nog iets bij wilt. Ik hou zelf van een redelijk zure dressing.

Verwarm de grillpan goed voor en leg hierin de perzikpartjes (zonder toevoeging van olie). Zet het vuur op middel hoog en laat de partjes zo’n 5 minuten liggen. Draai dan om en drizzle (ik kan even niet op het Nederlandse woord komen) wat honing over de perzik. Draai de partjes na 5 minuten weer om en ga zo verder, tot de partjes lekker zacht zijn, een grillstreepje hebben en de honing wat gekarameliseerd is.

Meng ondertussen in een ruime kom de rucola met de geitenkaas en de gerookte kip. Voeg op het laatst de dressing, de walnoten en de perzik er aan toe en eet smakelijk!

Salade met gegrilde perzik en gerookte kip