Mango yoghurt ijs, hoofd

Schuldgevoelvrij mango munt ijs

Omg omg omg, dit is geniaal. Ik zal niet zelf met de eer gaan strijken, want ik heb ‘t gejat van Jamie Oliver. Dit recept is weer zo makkelijk en zo lekker! En beter nog, je hoeft je niet schuldig te voelen als je ‘t eet. Het is gemaakt van fruit en yoghurt, dus top. Ja, je merkt het, ik ben enthousiast. Ga je ‘t ook ‘s maken?

Ingrediƫnten

  • 250 g mangostukjes, uit de diepvries
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 el honing
  • handjevol munt, alles de blaadjes
  • 3 volle el yoghurt

Ook nodig

  • Keukenmachine

Bereiding

Doe de bevroren stukjes mango in de keukenmachine, samen met de rest van de ingrediĆ«nten behalve de yoghurt en maal dit goed fijn. Voeg dan de yoghurt toe en zet de machine nog ‘s een minuutje aan, zodat alles gemalen en vermengd is.

Doe alles dan in een bakje, strijk de bovenkant glad en zet in de vriezer. Haal het ijs iedere 30 tot 45 minuten (afhankelijk van de maat van je bakje) uit de vriezer en roer even goed door met een vork. Doe dit totdat je ijs de juiste structuur heeft. Je kunt dit ook niet doen, maar dan heb je 1 blok hard ijs en dat eet wat moeilijk. Zooo de moeite waard!

Mango yoghurt ijs, tekst 2 Mango yoghurt ijs, tekst 1