Sla-wraps met ketjap gehakt
- Wednesday 25 May 2016
- Hoofdgerecht, Lunch
Een sla-wrap. Dat klinkt misschien een beetje saai of te gezond, maar ‘t is juist alles behalve saai (wel redelijk gezond, maar dat is niet erg lijkt me) door het gehakt. Dat is een smaakbommetje, waardoor de rest wel wat rustig mag zijn wat mij betreft. Verder lekker een paar knapperige toevoegingen door de bosui, taugé en gebakken uitjes. Ik vind ‘m heerlijk!
Ook leuk om alles apart op tafel te zetten, zodat iedereen zelf kan samen stellen.
Zelf heb ik ‘t als avondeten gegeten, maar ‘t is misschien meer iets voor de lunch. Net wat je wilt natuurlijk.
- 2 personen
- Printen
Ingrediënten
- ongeveer de helft van 1 krop sla (botersla), blaadjes gewassen en gedroogd
- klein bakje taugé
- 2 bosuitjes, in ringen gesneden
- gebakken uitjes
- 300 g rundergehakt
- 2 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 duimpje gember, geraspt
- 1 el sesamzaad
- 1 el olijfolie
- 3 el yoghurt
- 1 tl sambal (of andere hete saus)
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur het gehakt, lekker lang, zodat ‘t een beetje krokant wordt, ongeveer een kwartier. Voeg dan de gember en knoflook toe aan de pan en bak nog 3 minuten mee. Schenk dan de ketjap manis bij het gehakt en voeg het sesamzaad toe. Bak dit nog zo’n 7 minuten door, zodat de ketjap lekker stroperig is geworden.
Maak een sausje van de yoghurt en hete saus.
Leg een blaadje sla op het bord en doe hier wat van het gehakt op, gevolgd door de yoghurtsaus, bosuitjes, taugé en de gebakken uitjes. Smakelijk eten!

