Snelle tomatensoep
- Saturday 19 December 2015
- Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Dit is een hele snelle, maar ook erg lekkere tomatensoep, met een klein beetje paprika voor een zoetje. Je maakt ‘m zonder pakjes, zakjes of potjes, maar hoeft er geen uren voor uit te trekken. Goed toch?
- 4 personen
- Printen
Ingrediënten
- 800 g tomaten, kroontje verwijderd en verder in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 1 liter bouillon (van 2 blokjes), wil je deze vega houden, kies dan voor kruiden of groentenbouillon, ik vind kip lekkerder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 1 bekertje creme fraiche
- handjevol basilicum
- 1 laurierblaadje
- stukje parmezaanse kaas, vers geraspt
Ook nodig
- staafmixer of blender
Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en paprika, tot zacht en glazig, zo’n 8 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, de knoflook en de tomaten toe en bak nog 3 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg het laurierblaadje toe (ik had zelf nog een korstje over van de parmezaanse kaas, die heb ik er ook in gegooid, geeft enorm veel smaak af, maar als je dat niet hebt, laat je ‘t gewoon weg). Laat dit 15 minuten pruttelen.
Haal het laurierblaadje uit de soep (en evt. het korstje van de kaas), voeg de basilicum toe (hou iets achter voor garnering), samen met de crème fraîche en blenden maar. Tot je een mooie gladde soep hebt.

Serveer in een mooie kom, met een handjevol parmezaanse kaas en garneer met een klein blaadje basilicum. Smakelijk eten!