Spaan­se soep met chorizo en ar­ti­sjok­har­ten

Spaan­se soep met chorizo en ar­ti­sjok­har­ten

Dit recept heb ik uit de allerhande. Of eigenlijk via de site ah.nl. Je kunt hier heel makkelijk zoeken naar waar je zin in hebt in allerlei categorieën. Dat is heel handig. Zo kwam ik op deze soep. Soep lust ik altijd wel en chorizo is een soort verslaving. Ik heb deze soep al best vaak gemaakt, er zit enorm veel smaak aan en de combinatie met de artisjokharten is gewoon heel lekker. Dit is mijn versie, het komt heel erg in de buurt van het originele recept, maar ik kan het toch nooit laten om toch wat dingetjes aan te passen.

Ingrediënten

  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode paprika, in lange dunne reepjes
  • 350 g aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 2 blikjes (à 70 g) tomatenpuree
  • 250 g chorizoworst, in plakjes en in vieren
  • 1 l groentebouillon, van tabletten
  • 1 potje (285 g) artisjokharten, uitgelekt
  • 1/2 zakje (à 20 g) bieslook, fijngesneden
  • 8 el droge sherry
  • evt. versgemalen peper
  • stokbrood

Bereiding

Bak de chorizo zonder toevoeging van olie in een ruime (soep)pan, tot de stukjes lekker knapperig zijn. Haal de chorizo uit de pan. Bak de ui en paprika in het achtergebleven vet, ongeveer 3 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de aardappelschijfjes toe, samen met de chorizo en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes sudderen. Snijd dan de artisjokharten in vieren en voeg deze ook toe aan de soep. Laat dit nog 2 minuten doorkoken.

Spaanse soep met chorizo en artisjok, tekstfoto

Schep de soep in kommen, schenk er een scheut sherry bij (naar smaak, ik hou er wel van dus bij mij gingen er ongeveer 2 el in per kom) en garneer het dan met de bieslook en eventueel wat versgemalen peper. Serveer dit met stokbrood om lekker in het vocht te dopen.