Tomaatpanbrood met guacamole

Tomaatpanbrood met guacamole

  • Monday 28 April 2014

Panbrood, de naam zegt het al. Brood gemaakt in een pan. Makkelijk te maken, supersnel klaar en gewoon heel lekker. Je kunt natuurlijk er van alles op smeren, bijvoorbeeld hummus, roomkaas, andere kaas of wat je dan ook lekker vindt, ik heb nu gekozen voor guacamole.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • paar blaadjes verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 avocado's
  • 4 el magere yoghurt
  • zout & peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl paprikapoeder

Ook nodig

  • keukenmachine of staafmixer(bakje)

Bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel, de zongedroogde tomaatjes met wat van de olie uit het potje, de basilicum en een snuf zout in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg er langzaam wat water aan toe, tot je een stevig deeg hebt. Doe een beetje extra bloem in het bakje zodat je het mengsel er makkelijk uit kunt halen. Vorm een bal van het deeg en druk deze een beetje plat. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg dan het deeg erin. Verdeel het deeg over de hele bodem van de pan door het zachtjes naar buiten te duwen, let wel op dat je je handen niet verbrandt. Bak het deeg 5 minuten op middelhoog vuur en keer het dan om. Dit kun je doen met twee spatels en een hoop lef, of je legt een bord op de pan en draait het in z’n geheel om waarna je het brood weer terug in de pan schuift. Bak het brood nog 5 minuten aan deze kant of in ieder geval tot het deeg gaar is en de buitenkant lekker knapperig.

Tomaatpanbrood met guacamole, ingezoomd

Voor de guacamole snijd je de avocado’s in tweeën om de pit heen. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit het velletje in een kom. Prak dit grof met een vork en voeg dan de yoghurt, wat zout en peper, komijn, kaneel en paprika toe. Even roeren en snacken maar.