Tortillawraps met kip, paprika en guacamole

Tortillawraps met kip, paprika en guacamole

Voor dit gerecht heb ik zelf wraptortilla’s gemaakt. Dat is echt leuk om te doen. Ze zijn er bij mij wel heel anders uit gekomen als de supermarkt tortilla’s, een stukkie knapperiger, maar dat is juist wel lekker. Oh en wat smaakt zelfgemaakt spul toch goed. Of dat nou is omdat je weet dat er een hoop liefde in zit of omdat het pure ingrediënten zijn, dat maakt niet uit want beide opties zijn goed. Verder was de vulling ook heerlijk! Ik begin steeds meer met kip te doen, maar dan wel met kippendijen vooral. Daar zit meer smaak aan en ze blijven lekker mals door het vet wat er in zit. We ontwijken vet vaak, omdat we slank willen zijn, maar vet is ook smaak en het zorgt er dus voor dat je vlees niet uitdroogt tijdens het bakken. De paprika in het recept is heerlijk zoet geworden door het bakken. Naja, je begrijpt het, ik hoop dat je het uit gaat proberen, want wij hebben er echt van gesmikkeld.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 ml water
  • snuf zout
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kippendijen, in dunne reepjes
  • 2 avocado's
  • 2 grote tomaten, in blokjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode peper, fijngesneden (ik had toevallig een oranje)
  • 100 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el griekse yoghurt + extra als garnering
  • 1/2 bosje koriander, fijngesneden
  • 1 limoen
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder

Bereiding

Voor de wraptortilla’s meng je de bloem met het water, een flinke snuf zout en 1 el olijfolie. Kneed dit goed door, ongeveer 5 minuten, zodat de gluten gaan werken. Het kan zijn dat je meer bloem nodig hebt, dat merk je vanzelf, als het deeg aan je handen blijft plakken tijdens het kneden voeg je een beetje toe. Maak een bal van het deeg en laat dit 30 minuten rusten. Verdeel het deeg dan in 6 stukken en rol van ieder stukje een bolletje. Druk deze een beetje plat en rol het dun uit.  Verhit dan 1 el olijfolie in een koekenpan, smeer het uit met een kwastje of keukenpapier, en bak de tortilla’s afzonderlijk gaar, op middelhoog vuur. Het bolt soms iets op en je ziet bruine plekken verschijnen, dat is goed. Draai ‘m dan om en bak aan de andere kant ook gaar. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten per tortilla.

Tortillawraps met kip, paprika en guacamole

Meng de kipreepjes met de specerijen, zout en peper en 1 el olijfolie. Bak deze in een ruime koekenpan gaar, samen met de ui en paprika, ongeveer 10 minuten. Voeg dan de peper toe of hou deze apart om later over je vulling te strooien, net wat je zelf prettig vindt. Maak het mengsel af met het sap van de limoen.

Maak ondertussen de guacamole. Snijd de avocado’s door de helft om de pit heen. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak dit met een vork. Voeg dan de yoghurt toe en breng op smaak met zout & peper.

Tortillawraps met kip, paprika en guacamole

Leg een tortilla op je bord, schep er een beetje van het kipmengsel op, wat tomaat, peper, kidneybonen, guacamole, yoghurt en koriander. Of anders natuurlijk, dat is het leuke van zo serveren vind ik, dat je er op kunt doen waar je zelf zin in hebt. En nu… succes met eten! Het is niet makkelijk om dit naar binnen te werken. M’n vriend at het uit het handje, maar dan valt de helft op je bord, ik brak steeds een stukje tortilla af en schoof daar de lekkere dingetjes op.