Verjaardagssoep

Verjaardagssoep

M’n vriend en ik hebben laatst samen onze verjaardagen gevierd. Voor de mamma’s die ‘s middags op bezoek kwamen wilden we een pan soep maken, waar we niet te veel werk aan hadden, maar die wel heel lekker zou zijn. Het is een heldere soep geworden, vol met groenten en lekker wat vis. We hebben er van zitten smullen. Wat kunnen pure smaken toch heerlijk zijn!

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 grote winterwortels, in ringen
  • 3 courgettes, in halve rondjes
  • 3 preien, in halve ringen
  • 3 uien, in halve ringen
  • 4 grote tenen knoflook, gesnipperd
  • 6 grote tomaten, in grove stukken
  • 6 vis filets, in grove stukken (ik heb diepvries pangasius gebruikt)
  • 2 bouillonblokjes naar smaak, ik heb kip gebruikt, maar vis of groenten kan natuurlijk ook heel goed
  • 2 citroenen, hiervan het sap en de schil fijngeraspt
  • zout & peper

Bereiding

Verhit in een hele grote soeppan de olijfolie. Voeg de ui, de wortel en de courgette toe en bak dit aan op middelhoog vuur, ongeveer 8 minuten. Voeg hier de knoflook aan toe en bak 2 minuten mee.

Schenk dan 2 liter water in de pan en voeg hierbij de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat een half uur zachtjes doorpruttelen.

Voeg daarna de prei toe en laat de soep dan nog zo’n 10-15 minuten zachtjes doorkoken, tot de prei zacht is maar niet tot snot is gekookt (sorry als je visueel bent ingesteld).

Voeg de laatste 5 minuten de tomaat en de stukken vis toe. De tomaat wordt hierdoor heerlijk zacht, maar blijft nog wel heel en de vis kookt gaar in de soep en blijft op deze manier heerlijk sappig.

Voeg dan de schil van de citroen toe, samen met het sap. Proef de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Wij hebben nog wat fijn geraspte parmezaanse kaas en een blaadje basilicum in iedere kom gedaan over de soep, als laatste ingeving, maar dat is natuurlijk optioneel.