Walnoot rucola pesto

Walnoot rucola pesto

  • Wednesday 11 February 2015

Ik ben dol op pesto! Heerlijk, op een toastje of broodje, in de pasta, soep, enz. Ik dacht dat het kwam door de basilicum, mijn favoriete kruid, maar toen probeerde ik dit. Pesto op basis van walnoot i.p.v. pijnboompitten en rucola i.p.v. basilicum. Verder natuurlijk knoflook, citroen en je lekkerste olijfolie. Staat garant voor een heerlijk smeerseltje.

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 g walnoten (ongezouten)
  • 75 g Parmezaanse kaas (in kleinere blokken gesneden)
  • 1 el citroen
  • 100 - 150 ml olijfolie extra vierge
  • zout & peper

Ook nodig

  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Doe de rucola, knoflook, walnoten, parmezaanse kaas en het citroensap in de keukenmachine (of als je een staafmixer gebruikt, in een hoge kom) en blend away! Schenk de olijfolie onder het blenden erbij, tot je een gewenste dikte hebt. Ik vind het lekker als ‘t nog wel een beetje bite heeft en ‘t niet enorm vloeibaar is.

Voeg dan wat versgemalen peper toe en indien nodig wat zout. Bij mij was dat niet nodig, door de Parmezaanse kaas. Net zoals de focaccia, heb ik deze pesto gemaakt voor een brunch.

Focaccia, tekst