Wortelsoep (aziatisch) met krabvlees en gamba’s
- Monday 26 January 2015
Wat doe je als je een berg wortels in de koelkast hebt?
Dan maak je wortelsoep! Ik heb er een Aziatisch tintje aan gegeven met gember en kokosmelk. Had ik zo maar zin in. Verder heb ik er een beetje krabvlees en wat gebakken gamba’s bij gedaan. Simpel, maar jammie! Prima voor een doordeweekse avond.
- 3 personen
- Printen
Ingrediënten
- 800 g wortelen, geschild en in kleine stukjes
- 3 bosuitjes, in ringen (hou iets achter voor garnering)
- flinke duim gember, geschild en in plakken
- 4 tenen knoflook, gepeld en in plakken
- 1 rode peper, in plakjes
- rasp en sap van 1 limoen
- 1 l bouillon naar keuze (ik heb kippenbouillon gebruikt)
- 250 ml kokosmelk
- 3 el wokolie
- sojasaus
- 2 blikjes krabvlees, uitgelekt
- 250 g (diepvries) gamba's, rauw en gepeld (ontdooid)
Ook nodig
- Staafmixer
Bereiding
Verhit 2 el wokolie in een soeppan en voeg hierbij de wortels, gevolgd door de bosui, gember, rode peper en knoflook. Bak dit zo’n 10 minuten op middelhoog vuur, terwijl je regelmatig roert.
Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dan 10 minuten door pruttelen. Schenk hierna de kokosmelk bij de soep en voeg het rasp en sap van de limoen toe. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg naar smaak sojasaus toe.
Verhit 1 el wokolie in een koekenpan en bak hierin de gamba’s, zo’n 2 minuten per kant.
Schenk de soep in een kom en leg hierin wat van het krabvlees en de gamba’s.