Worteltaart

Worteltaart

  • Friday 2 May 2014

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Dat is het geval bij deze overheerlijke worteltaart. Of carrotcake, dat bekt misschien net wat lekkerder, maar ik ben een nuchtere Hollander dus noem het gewoon worteltaart. Ik heb ‘m nu al een paar keer gemaakt en het is altijd een succes. Het recept heb ik van ah.nl, is supermakkelijk om te maken en zoals ik als zei, vet lekker! De foto’s die ik heb zijn niet heel goed, maar je snapt het idee wel denk ik. Als ik ‘m nog een keer maak, en dat gaat gebeuren, maak ik betere foto’s.

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 100 g honing
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g winterwortels, geraspt
  • 150 g walnoten, grofgehakt
  • 150 g roomkaas naturel
  • 1 limoen, uitgeperst en de schil fijngeraspt
  • 100 g poedersuiker

Ook nodig

  • ingevette springvorm
  • (blok)rasp voor de wortels

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de basterdsuiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Doe het botermengsel in een beslagkom, blijf even roeren zodat het mengsel wat afkoelt (zodat het ei straks niet stolt). Klop nu de eieren erdoorheen. Zeef het bakmeel boven de kom en roer dit door tot je een dik beslag krijgt.

Schep de wortel en de walnoten erdoorheen. Lepel het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in 40-50 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven ongeveer 30 minuten afkoelen.

Roer de roomkaas met het limoensap, de rasp en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Je kunt hier 16 kleine stukken uithalen, of 12 grote. Wat denk je zelf?

Worteltaart