Wrap met gerookte kip en geroosterde paprika

Wrap met gerookte kip en geroosterde paprika

Heb je trek in een smakelijk avondmaaltje, maar heb je geen zin in ingewikkeld koken? Dan is voor mij een wrap vaak de uitkomst. Tuurlijk, je moet wel wat doen, een beetje voorwerk, maar alles rustig aan, stapje voor stapje, geen stress en het eindresultaat is jammie. Wat ik er ook leuk aan vind is dat het zo mooi staat als je alle ingrediënten bij elkaar op een schaal (of in kommetjes, net wat je zelf wilt) serveert en iedereen zelf kan bedenken wat ie in z’n wrap wil stoppen. In m’n eigen wrap zit alles natuurlijk.

Ingrediënten

  • 4 grote tortillawraps
  • 1 rode paprika
  • 1/3 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 1 wortel (ik had nog 1 paarse wortel liggen), in dunne repen geschaafd (bijvoorbeeld mbv een kaasschaaf)
  • 6 radijsjes, in dunne schijfjes geschaafd
  • 1 sjalotje, in dunne halve ringetjes gesneden
  • 1 gerookte kipfilet, in plakjes
  • 2 handjes veldsla
  • 1 avocado
  • 1 klein bakje hüttenkäse
  • zout & peper
  • snufje kaneel
  • snufje gemalen komijn
  • sap van een halve citroen
  • paar blaadjes basilicum, fijngesneden

Bereiding

Begin met het roosteren van de paprika, dat is het meeste werk, hoewel het eigenlijk weinig voorstelt en het is oh zo belonend. Leg de paprika in z’n geheel op een gaspit die middelhoog aan staat. Laat liggen tot die kant zwartgeblakerd is en draai dan steeds een slag, tot alle kanten zwart zien. Doe de paprika dan in een plastic zakje en sluit deze af. Laat even liggen terwijl je met de rest verder gaat.

Snijd dan de avocado door de helft om de pit heen, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe dit in een kommetje en prak het met een vork. Voeg hierbij de hüttenkäse, wat zout en peper, de kaneel, komijn, het citroensap en de basilicum. Roer goed door en proef even of er nog iets bij moet. Schep het over in een leuk kommetje, als je een meisje bent.

Haal de paprika uit het zakje, het velletje laat nu makkelijk los en schraap met een gewoon mes (hoeft niet scherp te zijn) het zwarte velletje van de paprika. Spoel eventuele achtergebleven zwarte stukjes eraf en verwijder dan de steel en de pitjes. Snijd het vruchtvlees in lange repen.

Leg de wraps op elkaar op een magnetronbestendig bord en verhit deze heel even, in de magnetron, ongeveer 40 seconden op de hoogste stand, tot ze wat zachter zijn.

Leg alle ingrediënten (behalve de wraps zelf) in hoopjes op een schaal, mooie kleuren hè?, en zet het kommetje met het avocado/hüttenkäse smeersel in het midden.

Wrap met gerookte kip en geroosterde paprikaWrap met gerookte kip en geroosterde paprika
Serveer de wraps naast de schaal met ingrediënten en laat iedereen z’n eigen wrap samenstellen. Een handige tip om te zorgen dat de inhoud in je wrap blijft tijdens het eten is om de vulling in een streep in het midden van de wrap te leggen, maar niet helemaal naar beneden. Zo kun je de onderkant van de wrap als kontje gebruiken. Je vouwt het kontje naar binnen en dan de zijkanten over elkaar heen. Zo is het goed `uit het vuistje´ te eten.